Sider

søndag 9. januar 2011

Helse og Velvære

Vet dere at forskere nå kan bevise at hage og hagearbeid faktisk er bra for helsen vår. Både fysisk og psykisk!
Jeg er ikke i tvil- bare se hva for eksempel en bukett med tulipaner i friske vårfarger gjør med oss! Eller hva  med noen friske kvister med knupper hentet ute i hagen og satt til driving inne- de bærer da bud om noe godt som vi har i vente?!


Blomstervasen på bildet over fikk jeg i gave fra mine besteforeldre- nå pryder den stuebordet med en bukett tulipaner og noen friske greiner fra hagen. Noen av greinene har jeg satt opp i vasen, resten bandt jeg en krans av som jeg la rundt selve buketten.


Velvære kan også vere å stelle litt godt med seg selv. Hva med å lage en forfriskende ansiktsvask av ingredienser som du finner i kjøkkenskapet?
Her er oppskrift på en ansiktsvask som jeg og jentene her i huset laget i dag.

Havremelsvask:
2ss fint havremel
6ss naturell youghurt
2ss sitronsaft
1ss hakket kruspersille
2ts olivenolje

Bland alle ingrediensene i en bolle.

Smør det utover huden og masser lett i ca 5 min. Skyll av med varmt vann. Avslutt med å ha kaldt vann i ansiktet og klappe det tørt med et håndkle. Gjenta  gjerne 2-3 ganger pr dag.

Denne ansiktsvasken er også god mot uren hud- for eksempel til tenåringen. Havremel virker beroligende og sitronsaften lett sammentrekkende. Den ser og lukter riktignok ikke så lekkert som dem du kjøper på hudsalongen- men den er til gjengjeld helt uten parfyme og kunstige tilsetningsstoffer, veldig virkningsfull- huden blir deilig myk og frisk etter behandling- dessuten er den jo bortimot gratis!

Lykke til og nyt dagen!


2 kommentarer:

 1. Ja, det gælder om at forkæle sig selv. Både på den ene og den anden måde her i den kolde tid.

  SvarSlett
 2. Hei Monica!
  Ja det som forskerne nå sier har jo vi hagefolk visst lenge :o)
  Takk for oppskrift...trenger litt oppfriskning på vinterhuden :o)

  ha en fin dag!

  SvarSlett

Lignende innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search