Sider

mandag 14. februar 2011

Hagebok og Hageplan

.


Nå har jeg gått inn på et utall forskjellige nettbutikker og bokhandlere her jeg bor uten å lykkes. Boken til Helen Fredholm: "Hagevandring i en frodig norsk hage" er utsolgt fra forlaget og umulig å oppdrive. Til slutt tok jeg kontakt med forfatteren selv- kansje visste hun om boken var å få tak i noe sted?
Jeg fikk svar nesten umiddelbart - boken var utsolgt fra forlaget, men Helen selv hadde  noen eksemplar- jeg kunne få kjøpe en! Gjett om jeg ble glad! Penger ble overført og noen dager senere fikk jeg en pent innepakket bokpakke i posten, vedlagt fulgte der også et nydelig kort! 
Nå er jeg kommet halvveis og gleder meg til resten- boken kan anbefales på det varmeste! (- Om du skulle vere heldig å finne den noe sted!) Den er jordnær og fin og med flotte inspirasjonsbilder fra hagen!


- Og det kan jeg trenge for nå har jeg nemlig tatt det skrittet at jeg har gått i dialog med en hageplanlegger. 
Jeg skal få hjelp til å planlegge bedene i hagen, samt få en tegnet hageplan.
Jeg har gått noen runder med meg selv -vil jo at hagen skal vere "Min" og jeg har mine egne meninger om hvordan jeg vil ha det og hvilke planter jeg ønsker å bruke. 

Nå har jeg gjort en avtale med Ninni- jeg har sendt henne min egen tegnede hageplan, oversiktslister, diverse mål, side opp og ned om ønsker og drømmer for hagen, samt planteliste over det som finnes her fra før og det jeg ønsker å tilføre. 

Avtalen er at hun bruker mine tegninger til å utarbeide en skikkelig Hageplan - En som jeg skal henge opp på veggen ( for det kan jeg love dere at der har ikke min tegning noe å gjøre!- Tegning er nok ikke min sterke side) og at prosessen skal vere et samarbeidsprosjekt mellom meg og henne. Da kan jeg fortsatt "eie" prosjektet, samtidig som jeg får hjelp til det som jeg synes er vanskelig- og forhåpentligvis skal jeg få lære masse!
Ninni har gitt meg løyve til å blogge om prosjektet. Så fremover nå får dere følge meg på vegen frem til den ferdige hageplanen- som jeg selvsagt også vil legge ut på bloggen slik at dere får se! 
Kansje kan dette også vere til hjelp/ inspirasjon for andre hageglade?

Jeg anbefaler dere å gå inn på hagebloggene til desse to meget dyktige damene. For det kan jeg love dere at der er det inspirasjon å hente - og det i massevis!7 kommentarer:

 1. Så spennende Monica=)!!! Dette gleder jeg meg til å følge med på! Og så bra at du fikk tak i boken=). I helgen hadde jeg en deilig vårfølelse og nå snør det noe vilt ute...grrrr! Ikke helt fornøyd med det;), men vi er bare i februar. Slike "overraskelser" får jeg bare tåle;)!

  Ha en herlig uke=)!
  Klemmer!

  SvarSlett
 2. Det var heldigt at du fik mulighed for at købe bogen af forfatteren - jeg kender ikke bogen, men vil se om den måske kan lånes på biblioteket. Jeg har lånt en bog der hedder Have-design-detaljer af Jørn Dannesboe og der er så mange inspirerende ideer i. Det er spændende hvad Ninni finder på - det er altid dejligt at have en at vende sine egne ideer med og se tingene fra en anden vinkel. Jeg glæder mig til at følge dit projekt og se den nye tegning. Jeg har haft meget glæde af at læse Ninnis blog - send hende mine bedste hilsner:0)

  SvarSlett
 3. Så flott du fikk boken.
  Kjempesmart med hageplanlegger, skal bli spennende å følge hagen din.
  Jeg følger Ninnis blogg og hagen hennes er et syn, så heldig du er som får hjelp av henne.
  Lykke til!
  Ønsker deg en fin uke.
  Klem fra Mio

  SvarSlett
 4. Såå heldig du er som fikk en bok av selveste forfatteren da Monica! Da blir den plutselig litt mer personlig også.
  Oj. Så spennende med hagen din. Dette gleder jeg meg til å følge!!
  Jeg tar meg gjerne en titt inn til disse hagedamene du nvener, men hva er bloggadressen deres? ;)
  Ønsker deg en super fredag
  Gode klemmer sendes herfra:)
  Line

  SvarSlett
 5. Så flott bok! Kjempesmart dette med en hageplanlegger!

  Det blir spennende å følge deg videre. :)

  Ha en fin uke!

  Hilsen,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 6. Gratulerer med ny blogg! Den er NYDELIG! :o)

  Ja, boken hennes er kjempebra - jeg var også i samme situasjon som deg, at jeg så inderlig gjerne ville ha boken hennes men klarte ikke oppdrive den. Det endte med at jeg og mamma dro hjem til henne! hihi. Hun har en nyyydelig besøkshage, som du jo ser i boken hennes. Vel verdt et besøk! Og hun har en helt herlig blogg, som du skriver.

  SÅ spennende med hageplanlegging, og at Ninni er med på prosjektet! Jeg gleder meg stort til å følge med fremover!! :o)

  Jeg håper du har en helt HERLIG helg!!

  Kjempeklem fra meg til deg!

  SvarSlett
 7. Helens bok om Fredholm er nydelig, synd at den er så vanskelig tilgjengelig. Helen skal forresten ha visningshave på Hagemessen på Lillestrøm i år også... Bare et hint ;-)

  SvarSlett

Lignende innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search