Sider

fredag 8. april 2011

Hageplan

Her kommer endelig et bilde av min Hageplan.
En ting kan jeg love dere: Å lage en Hageplan var mye mer omfattende enn jeg trodde- bare det å få alle målene riktige var litt av en jobb! Men kjempeGøy! Faktisk så Gøy at jeg godt kunne tenke meg å gjøre mer av dette- Nå er det selvfølgelig ikke jeg som har tegnet denne planen- men Ninni.Jeg har suget til meg det jeg har kunnet av tips, råd og veiledning underveis.
Jeg går ut i fra at jeg ikke er den "enkleste kunden" hun har hatt- for mailene fra meg har vert mange... Jeg har sendt planteliste over planter jeg har i hagen og over planter jeg ønsker å ha der. Jeg har sendt "tegninger" (kall det evt skrablerier om du vil) med forslag til utforming av bed, bekk og dam, for ikke å snakke om alle "inspirasjonsbilder" som viser hvordan jeg vil ha det/ hva jeg drømmer om...

Tilbake har jeg fått tips og råd når det gjelder jordforbedring, hvordan beregne antall planter, planteforslag, litt om anlegging av stier, om stell og vedlikehold.
Ninni har også tegnet et planteforslag til skråningsbedet- med inndelte plantefelt- Det skal dere få se en annen gang.

Litt info om selve planen:
Drivhuset som er tegnet inn i kjøkkenhagen står der ikke pr i dag- Det er Drivhusdrømmen min!
Sitteplassen som er tegnet inn kantet med Winchester Catedral finnes heller ikke i hagen nå- der hvor denne plassen er tegnet inn står barnas reiestativ- og der blir det nok stående enda i noen år- men når barna blir for store for sitt reiestativ ja da må vel dette vere et herlig sted å slå seg ned for en kopp med te?! Pr i dag er dette bedet mye mindre- Ninni Har i sitt forslag utvidet bedet- noe som jeg er veldig fornøyd med.
Bekken, dammen, det hvite bedet og sitteplassen i tilknytning til desse finnes heller ikke. Bekken og dammen planlegger vi å anlegge til sommeren, men vi kommer nok til å legge dammen nermere skråningen. På denne måten tar vi ikke bort så mye av barnas lekeareal på plenen. Broen, det hvite bedet og sitteplassen som er tegnet inn må evt komme senere...
Som dere ser har hun også tegnet inn planlagt nybygg på huset.
De to roseportalene nedom huset er også bare på planstadiet- men står på prioriteringslisten...
Ellers har hun tegnet inn noen flere planter og mange av de eksisterende plantene er flyttet på.

Under her har jeg endret planen for at dere skal få et inntrykk av hvordan hagen ser ut nå + hvordan vi har tenkt å anlegge dam og bekk.
Beplantningen er ikke så frodig som planen gir inntrykk av- men håpet er at den skal bli det en gang!

Jeg er veldig fornøgd med prosjektet og med Ninni som planlegger. Selve prosessen har vert kjempespennende! 
Jeg vil lære mer! og vurderer kurs....fremfor alt gleder jeg meg til å sette i gang!

Blir veldig glad om dere kommenterer planen, enten dere har ulike synspunkt, spørsmål eller forslag?!2 kommentarer:

 1. Det ser meget spændende ud - desværre kan jeg ikke læse teksterne på det øverste billede, men den nye plan ser meget frodig ud med bedene og stierne! Det er spændende med de runde former. Det er dejligt at have en plan at arbejde sig frem efter og jeg er glad for at du giver plads til børnene og ser på hvordan det kan blive når de er vokset op:) Jeg håber at du vil vise nogle billeder så jeg kan følge med. Jeg fik lavet en haveplan i 1998 og dengang var det også et krav at gyngestativet og en sørøverborg skulle være i haven - jeg havde også urtehave som både jeg og ørnene havde dornøjelse af. Nu er det nedlagt og jeg har selv "bygget," videre på planen fra dengang.
  Du har meget at gå i gang med det er i sig selv et stort arbejde at flytte rundt på eksissterende planter så rigtig god arbejdslyst:))

  SvarSlett
 2. WOW!!!! Så spennende=)!!! Det ser jo helt fantastisk ut!!! Og jeg gleder meg vilt til å se prosjektet i live=)!

  Ha en herlig helg!
  Klemmer!

  SvarSlett

Lignende innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Search